Hallo Nederland(ers): Hier ben ik

Lieve volgers, supporters en geïnteresseerden. In stilte en openlijk. Af en toe en frequent. Dit is een blog speciaal voor jullie.

Het is september 2015 als ik het vliegtuig in stap richting Ghana. Voor de zoveelste keer. Maar dit keer toch echt even anders. Hoewel ik een visioen volg dat ik al jaren op mijn netvlies heb, weet ik op dat moment niet veel meer dan ‘dat ik dit te doen heb’. Ik heb dit spoor te volgen. Ik heb mijn leven te kantelen. Van wonen in Nederland met trips naar Ghana naar wonen in Ghana met trips naar Nederland. Innerlijk een worsteling, omdat ik een rijk leven heb in Nederland. Ik loop het risico om al het moois dat het leven in Nederland op dat moment is, te verliezen. Innerlijk ook vol vertrouwen, omdat diep vanbinnen die ene stem die er altijd in stilte was, me vertelt dat dit voor mij de juiste koers is.

Wat ik toen niet kon voorzien is dat in mij iets open zou gaan. Ging ik in Nederland altijd al de diepte in in mezelf, nu maakte ik verbinding met de diepe trauma’s van het continent Afrika. Op individueel en collectief niveau. In heden en historie. Het trok allemaal door me heen en ik kon niet anders dan me daaraan over geven en het laten gebeuren. Daarbij het aan gaan van de restanten van Nederlandse trauma’s in mezelf en voorbij mezelf door generaties en levens heen. Daar bovenop een continue confrontatie met mezelf om te durven voelen wat ik allemaal voel, waarneem, in de toekomst zie en kan helen.

Doel- en resultaatgericht als ik ben van karakter, bleef ik in deze heftigheid van processen van diepgaande innerlijke transformatie samen met jongeren bouwen aan het Ghana dat, en de wereld die, we samen voor ogen hebben.

In de afgelopen 4 maanden werd ik begeleid door een mentor, uit de USA, via skype. Dit in het kader van een programma waar ik voor uitgenodigd was: “female leaders at the forefront of creating a new world”.

In een van onze contactmomenten hield ze me een spiegel voor: “Het is bijna bovenmenselijk wat jij allemaal weet te handelen en de wijze waarop je dat doet is bewonderenswaardig. Je gaat ongekend diep in jezelf en laat niets onontdekt. Dit vraagt veel discipline en energie. En daarnaast het bedienen en begeleiden van anderen, het loslaten van je totale identiteit en leven in Nederland omdat je volledig je hart volgt, het settelen en integreren in een totaal andere cultuur in omstandigheden die fysiek zwaar zijn, het realiseren van wat je voor ogen hebt met je organisatie Talents 4 Humanity…. Je gaat alles aan tot aan het gaatje, met een enorme snelheid van ontwikkelen. En je blijft maar focus houden op het positieve in alles.”

Mijn reactie was iets in de trant van: “Owh…okay… ervaar jij dat zo? Voor mij is dit allemaal vanzelfsprekend. Ik kan niet anders. Het is wie ik ben, wat ik ben en wat ik hoor te doen”.

In dat moment, in de energie achter die woorden, accepteerde en omarmde ik mijn leven volledig en in volledigheid.

Haar woorden brachten me ook tot reflectie. Want tegelijkertijd kon ik niet anders. Ik kon alles alleen handelen en alleen alles handelen door alles en iedereen in Nederland op afstand te zetten en volledig los te laten. Keer op keer zware keuzes. Heel veel loslaten in pijn en in liefde. Door blijven gaan op innerlijke kracht en krachten vele malen groter dan ikzelf. Volledig ont-binden (onthechting) van wie ik was, wat ik had en wie in mijn leven was om opnieuw te kunnen ver-binden vanuit: wat ik doe als de mens die ik ben in een leven met Afrika als basis. Een leven dat voor mij (beter) klopt met mijn hart.

Samengevat leidden de afgelopen ruim 2,5 jaar tot totale transformatie van mezelf, terug naar de heelheid die we in essentie zijn, tot tastbare resultaten, tot een organisch groeiende netwerk organisatie en tot positieve impact op vele mensenlevens in diverse werelddelen.

Een intense en fascinerende periode – een complete cirkel van het leven – is afgerond en ik heb verleden, heden en toekomst voor jou bij elkaar gebracht op mijn website: www.caroledonkers.com

Neem gerust een kijkje en ik hoor/lees je graag 😉.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s