Impressie: Reis in de Kracht van Afrika 2

Door: Carole Donkers

Een belangrijk onderdeel van de “Reis in de Kracht van Afrika” is de verbinding die de deelnemer(s) maakt/maken met de talenten waarmee ik werk, terwijl we samen aan het werk zijn. Tijdens het recente verblijf van Nederlandse ondernemer Annaliza stond het volgende op mijn planning: het maken van opname voor de video-serie “Talents in the Spotlight”.

“Talents in the Spotlight” heeft als missie om de Talents 4 Humanity van Noord-Ghana te belichten zoals ze zijn en verdienen in beeld gebracht te worden: als de change leaders die zich met hart, ziel en zeer beperkte middelen tomeloos inzetten voor een betere maatschappij.

De opnamen vonden plaats op een krachtige plek voor transformatie: het rurale dorpje Karimenga. Karimenga heeft ongeveer 500 inwoners die leven in traditionele compounds. Ze voorzien grotendeels in hun bestaan door agrarische actvitieiten.

In het midden van het dorp ligt “The Greenhouse – Home for all people”, opgezet door Talent 4 Humanity Ibrahim Salifu. Het is een eco-guesthouse gebouwd in lokale stijl met natuurlijke en lokale materialen. Voor even ervaar je het leven zoals de mensen in dit nog authentieke dorp dat doen (waarbij het hebben van licht via zonne-energie en een toilet net even dat comfortable verschil maken).

 

 

Zes mensen met totaal verschillende achtergronden, persoonlijkheden, passies en unieke talenten, kwamen drie dagen samen op deze bijzondere en magische locatie. Organic farmer Ibrahim, Africa’s Soul Poet Mwintombo, fotograaf/filmer Noel, ondernemer Annaliza, ikzelf en omlijst met de goede zorgen van The Greenhouse manager Felicia.

Het doel van ons samen zijn was het opleveren van twee episodes van “Talents in the Spotlight”. Wat ik hierin bijdraag is het belichamen van de flow die ik “The Power of Connection” noem. Ik creer een vrije en open ruimte waarin iedereen zichzelf kan zijn, ieder zijn/haar unieke bijdrage levert en al doende ontstaat wat heeft te ontstaan. 

Het leidde tot een heerlijke vibe, inspirerende co-creatie en een levens veranderende ervaring voor allen. Ook de output mag er zijn.

De eerste twee episodes van “Talents in the Spotlight” zijn een feit. Episode 1 verbindt je met Ibrahim Salifu en zijn initiatief Volta Sustainable Farm. Episode 2 verbindt je met Pobee Mwintombo en zijn initiatief Literati Creations. Binnen enkele weken zijn ze te bezichtigen op social media, deze website en de website http://www.talents4humanity.net                 

Voor meer impressies: Reis in de Kracht van Afrika 1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s