Muzikaal T4H top Talent opent eerste cultuur podium in N-West Ghana

By: Carole Donkers

Een van de rollen die ik 5 jaar lang met plezier vervulde in Nederland was die van bestuurslid bij Schouwburg- en Congrescentrum “Het Park” in Hoorn, het Noord-Westen van Nederland. We werden pionier in het creeren van een nieuw cultuur landschap: van subsidie-gedreven naar cultureel ondernemen.

Helaas betekende mijn keuze om in Ghana te zijn het einde van die functie. Mijn culturele hart maakte recentelijk dan ook een sprongetje toen mijn passie voor cultuur (m.n. muziek, theater) in verbinding met ondernemen en innoveren, ook  in Ghana op mijn pad kwam. En weer in de Noord-Westelijke regio :-).

Opnieuw mag ik samen met andere pioniers bouwen aan vernieuwende initiatieven in de verbinding tussen onderemerschap en cultuur. En on top of that, in combinatie met het ervaringsgerichte en creatieve ‘leren door doen’ dat Talents 4 Humanity biedt.

Lees er meer over in onderstaande persbericht.

FB_IMG_1544439162338

Vertaald uit het Engels. Original text: Management Wiyaala

LIONESS LANCEERT “THE STAGE” BIJ FIRST AND LAST IN WA

Ghana’s internationale muziek ster Wiyaala en award winnnende Spoken Word artiest Mwintombo (ook bekend als Poet Pobee) lanceren het gloednieuwe cultuurpodium in ‘First and Last Gardens’: een van de meest geliefde restaurant/bars in de Noord-Westelijke regio van Ghana dat zondag 23 december haar 20-jarige bestaan viert in een door ‘Club Live’ gesponsord event.

WIYAALA-VINA

IMG_6400v2

“The Stage” is het geesteskind van een van de meest succesvolle ondernemers in de regio, Mr. Kala Gaeten. Gevestigd in een sfeervolle 20ha landelijke, boomrijke omgeving biedt het nu een cultuurpodium dat volledig toegerust is met alle apparatuur die nodig is om optredens van wereldformaat te verzorgen. Ook is een heuse ‘Green Room’ in aanbouw met als doel bezoekende artiesten te verwennen op een manier die zelden beschikbaar is in Ghana.

“Dit is het resultaat van 20 jaar bloed, zweet en tranen”, aldus Mr. Kale Gaeten. “Wiyaala’s inspanningen van de afgelopen jaren om onze regio (inter)nationaal op de kaart te krijgen, inspireerden mij om dit te realiseren. Onze talenten hebben hiermee een passende faciliteit om onze eigen mensen te vermaken en de buitenlandse bezoekers die we hopen aan te trekken.

WIYAALA-THE-STAGE

Elvis Demuyakor, eigenaar van Dallagio Hotel en sponsor, is ook enthousiast over de vooruitzichten voor de regio. Hij geeft aan dat de interesse voor de regio toeneemt en alleen maatpr verder toe zal nemen wanneer Wa Airport start met vluchten van en naar Accra, en verder. “Upper West heeft een andere, eigen vibe. We beschikken over goede kwaliteit hotels en communicatie en hebben een relaxte manier van leven met diverse interessante plekken voor toeristen. Mole Park, Weitchau Hippo Sanctuary en historische sites als Larabanga zijn alle makkelijk bereikbaar en bereisbaar vanaf hier.

The show op zondag 23 december start om 6pm. De twee artiesten worden onder andere begeleid door de ‘Ghana Police Band Wa’. “Na mijn internationale tour is het geweldig om alle ervaringen naar huis te brengen. Deze week in Wa en daarna terug naar waar het allemaal begon met het ‘Djimba World Festival’.

Mwintombo, opkomend talent, voegt toe: “Het is een eer om “The Stage” te openen samen met Wiyaala. Dit is de eerste, maar zeker niet de laatste keer at First and Last Gardens. Ik ben er van overtuigd dat op dit podium heel veel moois zal (ont)staan”.

Wiyaala and Mwintombo

IMG-20181219-WA0001

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s