Hoe de (opr)echte verbinding van mens tot mens leidt tot donatie van € 4.000,- voor Talents 4 Humanity

Door: Carole Donkers

Leven/werken zoals ik het doe in Ghana is intensief. Omdat ik in alles tussen/met de mensen hier beweeg, word ik continu gespiegeld op “typisch Hollands/Westers gedrag”. Zelfs ik, die al zo bewust is van de vooringenomenheid van ‘Westen ten opzichte van Afrika’, blijf geconfronteerd worden met diep gewortelde conditioneringen en patronen die haaks staan op wat in Afrika werkt en natuurlijk is. Ook de processen van diepgaande, innerlijke transformatie die door me heen trekken zijn bij tijd en wijle heftig.

De duurzame impact van mijn inspanningen wordt tegelijkertijd zichtbaarder en dat motiveert des te meer om door te gaan. Een gesdisciplineerd leven met gezonde en natuurlijke voeding, sport, meditatie, bezinking/bezinning, voldoende rust/slaap en focus op het hier en nu in Ghana, zijn de basis voor dat succes.

Het afgelopen jaar was extra uitdagend. Mijn relatie in Nederland ‘won’ het – na 12 jaar – uiteindelijk niet van mijn verlangen in Afrika te zijn. Mijn hoofdsponsor trok zich terug door gewijzigde omstandigheden aan zijn zijde. Pijnlijk duidelijk werd het vervolgens dat ik (tijd, energie, netwerk) tekort kom in het zichtbaar maken van wat ik doe en het verspreiden van mijn verhaal. Daarmee ook het aanboren van de benodigde (financiele) middelen via kanalen die passen bij mijn innovatieve visie en organische werkwijze in co-creatie met de jonge pioniers van Ghana.

De andere kant van ‘tekort komen’ is ‘waarde realiseren’. Voor mij is het er in eerste instantie altijd om gegaan de waarde aan te tonen van mijn visie, van wat ik doe, van wat kan en van wat mogelijk is. Met minimale middelen en via mijn eigen, persoonlijke fianciering. Nu dat bewezen is, wil ik niets liever dan groeien. En daar is een andere vorm van financiering voor nodig.

Een groeiend aantal mensen in Nederland geeft aan geinspireerd te worden door mijn reis. Dat zijn fijne steuntjes in de rug tijdens moeilijke momenten. Zo ook Maaike, die een stap verder ging. Ze vroeg of ze mijn verhaal en de T4H werkwijze – in verbinding met 1 van de Talents 4 Humanity – onder de aandacht mocht brengen bij een Stichting waar ze mee verbonden is.

We concludeerden dat deze Stichting een principiele match is en nu het moment voor actie. Samen doken we in mijn verhaal, de T4H werkwijze en behaalde resultaten. Vanuit het perspectief op wat voor haar zou werken in het over brengen, bereidden we Maaikes presentatie op-eigen-wijze voor. En ik verzorgde vanuit Ghana haar introductie op de dag zelf met dit filmpje:

 

Een mooie en persoonlijke ervaring die in totaliteit exact klopt. Voor mij, voor Maaike, bij wie we zijn en waar we voor staan. Een leerervaring die mij concreet laat zien dat en hoe mogelijk is om mijn behoefte en wens te realiseren: het uitbouwen van Talents 4 Humanity in de (opr)echte en authentieke verbinding van mens-tot-mens in Ghana en in Nederland.

En on top of that, beloond werd met € 4000,- :-)!

Tijdens dit schrijven herinnerde ik me ineens dat ik in 2014 – voordat ik mijn leven definitief kantelde naar Ghana – schreef: 

Today, the route back to Ghana was shown to me in a vision. So I started walking. The financial resources I need will meet me along the way. It will recognise what I believe in as its purpose.

En zo geschiedde. De juiste mensen in verbinding met de passende financiele middelen kwamen op mijn pad. Dus ook nu blijf ik lopen in de richting die mijn hart me vertelt te gaan…

IMG_0475

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s