Ik was nog nooit zo arm in geld en nog nooit zo rijk als mens

Het is 22 juni 2019 – op mijn 43e verjaardag – als ik de woorden ontvang en deel. Woorden waarmee ik mijn levenscirkel in verbinding met Afrika sluit (op energetisch niveau). Ik integreer ze in een speech van 10 minuten voor middelbare scholieren in Wa, Upper-West Ghana. Terwijl ik de woorden hardop en publiekelijk uitspreek rond ik een reis af. Een reis die 30 jaar geleden begon nadat ik het boek “Roots” las; over het leven van Kunta Kinte uit Gambia die op zijn 15e als slaaf afgevoerd wordt naar de Verenigde Staten.

IMG_20190625_133718

Mijn woorden: … ” Al zijnde in Ghana ontdek ik dat ik ben als Kunta Kinte. Als kind herkende ik mezelf in hem. Ik begreep gewoon niet de verschillen die de volwassenen creeerden tussen hem en mij, simpelweg omdat ik in “Het Westen” leefde en hij in Afrika. Ik wilde de waarheid van Afrika weten en kwam terecht in het Noorden van Ghana. Ik begon te zoeken naar Kunta Kinte in de mensen in Ghana… totdat ik hem werd.

Voorbij de verschillen die ons scheidden werden Kunta Kinte en ik 1 in mij. Ik werd gespiegeld op mijn schaduwkanten en heelde de gewonde delen in mijn geconditioneerde en gemaakte Nederlandse zelf via de spirit van Kunta Kinte. Me leidend naar de juiste mensen, plekken en ervaringen in Ghana hielp hij me om mijn innerlijke vrijheid te herwinnen en daarmee de heelheid in mezelf”.

Begin mei 2019 had de spirit van Kunta Kinte al afscheid genomen via deze woorden die door me heen kwamen:

“I have to go now, to infinite space, to return to my origin. I cannot come back to you, but you can always find me where you feel the Light within you is. Let me go now to rest in perfect and eternal peace”.

Terugkijkend speelde ik de hoofdrol in een fascinerend verhaal. Een verhaal dat ik lange tijd verborgen heb gehouden. Ik dacht dikwijls dat ik ‘gek’ was; op reis ver voorbij de fysieke realiteit, altijd een stem volgend die anderen niet konden horen. Vaak geloofde ik het zelf niet eens: Ben ik echt zo ver gegaan en gaf ik alles op dat ik had in Nederland… om de waarheid van Afrika te ontdekken… die me vervolgens terug leidde naar wat het kind in mij al zo lang wist?

Laat ik het niet groter maken dan het is. Ik heb een uniek verhaal te vertellen, maar het is niet meer of minder dan de andere biljoenen verhalen die gecreeerd worden op deze planeet. We zijn allemaal creators van onze eigen levensverhalen. Veel van ons hebben simpelweg meer excuses dan anderen om het leven NIET te creeren in het maximaal mogelijke en hun volledige potentieel.

Ik moet toegeven dat ik me enigszins verloren voel zonder de energie van Kunta Kinte die me leidt naar mijn volgende bestemming, move of co-creatie in Ghana. Ik heb geen idee wat het sluiten van deze levenscirkel betekent voor de rest van mijn leven. Misschien niets. Misschien alles. Het doet er niet echt toe op dit moment.

Het enige dat ik nu kan doen is me overgeven aan het nieuwe en onbekende leven dat voor me ligt. Dat is een van de meest waardevolle lessen die de mensen en het leven in Ghana me geleerd hebben: Hoe over te geven aan het onbekende en het vertrouwen te hebben dat alles goed komt omdat alles al goed is in dit moment. 

Ik ben nog nooit zo ‘arm’ geweest in geld (materialistich perspectief) en voelde me nog nooit zo rijk als mens (zijns perspectief). Ik leerde door vele intense ontmoetingen met mezelf in een zogenaamd ‘onderontwikkeld’ land een grootse les in ontwikkeling naar ware rijkdom. Een grootse les voor de verdere ontwikkeling van de mens(heid) in deze tijden van ongekende veranderingen: de enige werkelijke zekerheid die we hebben in het leven is dat alles altijd en eeuwig verandert. De enige plek waar we ware zekerheid kunnen vinden is in het niet weten. Ultieme vrijheid kan gevonden worden in het niet weten wat het volgende moment zal zijn en brengen. 

Ja, “IK BEN VRIJ” – CaDo / K.K.

Mijn ware leven is pas net begonnen dus blijf me volgen.

Samen komen we er achter welke verrassingen het leven nog meer in petto heeft voor mij. Ondertussen ga ik lekker door met co-creeren in verbinding met de allesomvattende energieen in en om mij heen.

Zeer veel dank ben ik verschuldigd aan “de projecties van Kunta Kinte” in Ghana die me hielpen te worden wie ik in dit moment ben. Ik ben voor eeuwig dankbaar. 

IMG_20180316_125253

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s