Over Carole Donkers

Be all of you. The world needs it.

Carole Donkers

Carole verblijft deels in Ghana en deels in Nederland. In beide landen faciliteert ze lezingen, workshops en leerprogramma’s met als thema; “Succesvol zijn met innerlijke creatiekracht.”

PROFESSIONELE ACHTERGROND 
De basis voor het werk dat Carole nu doet startte 25 jaar geleden met een Master in Educational Science. Ze specialiseerde in organisatiekunde, ervaringsleren, transformatief leren en ontwikkeling van mens in interactie met context. Via de leergang Interventiekunde (2008) leerde ze zichzelf in te zetten als belangrijkste instrument voor verandering in haar cliënten. Het leidde tot een focus op het ontwikkelen van ‘embodied’ leiderschap; persoonlijk leiderschap door ‘voor te leven’. Daarnaast is ze gecertificeerd in vele vaardigheidsgerichte cursussen waarvan de meest recente die van Energy Healing Facilitator (2017) is.

Carole heeft twintig jaar praktijkervaring in het faciliteren van leer- en veranderprocessen op het niveau van individu, organisatie en maatschappij. Ze werkte voor bedrijfsleven en stichtingen in Nederland totdat ze in 2015 besloot haar leven en werk voort te zetten in Ghana.

Haar werk blijft intussen niet onopgemerkt:

2010 – Winnaar Millennium Venture Competition voor “Best innovative social businessplan contributing to the Millennium Goals”, een geldprijs van € 15.000,- uitgekeerd door de Rabobank.

2013 – Radboud Universiteit Nijmegen selecteert haar werk in Ghana als één van de 25 eerste Nieuwe Businessmodellen in Nederland. Hiermee werd het een voorbeeld hoe in de sector internationale samenwerking beter financieel duurzaam gewerkt en georganiseerd kan worden.

2018 – Uitreiking van de ‘World Humanitarian Award’ aan Carole; “For those people who are really, sincerely doing what they can to contribute to Humanity”.

Daarnaast is ze co-auteur van het boek “Duurzaam Denken Doen” (2011-2035) dat in Nederland de beweging naar duurzaamheid in gang zette.  

PERSOONLIJKE REIS
Carole realiseerde een leven waarin ze alles had; een uitdagende carrière, een mooi huis, een relatie met een geweldige man en de financiële vrijheid om te doen wat ze wil. Volgens de buitenwereld een perfect leven.

Onder de oppervlakte kenmerkt haar leven zich echter door gevoelens van eenzaamheid, leegte, gevangen, vastlopen, onzekerheid, twijfel, schuld, anders zijn en erbuiten staan. Ze heeft veel last van vage fysieke klachten, stress en depressie. Ze voelt zich vaak niet gezien, gehoord of begrepen. Diep van binnen weet ze dat het leven meer is dan dat wat fysiek zichtbaar was. Voelt ze dat er een ander pad is dan het leven dat ze leidt. Maar wat voor pad en hoe daar te komen?

Wat Carole voelt en ervaart noemt ze in één woord: disconnectie.

Dit zijn zo’n beetje de begrenzingen in haar leven totdat ze volledig haar innerlijke stem volgt en terecht komt in Ghana. De energie, de cultuur en de mensen van dit geweldige land begeleiden haar in de creatie van een leven waar ze ten diepste naar verlangt: een leven in vrijheid en vervulling.

Geboren, getogen in Nederland leert Carole dat “ik” een lichaam is dat door haar hoofd bestuurd wordt. Meer specifiek nog door de hersenhelft die verantwoordelijk is voor een sterk ontwikkelde ratio, logisch denken, vermogen om vooruit te plannen, ervaringen te beredeneren, te interpreteren, te analyseren en het leven te controleren. Daarbij heeft ze een bovengemiddelde focus op doelen en resultaten en houdt ze van competitie.

Na een serie traumatische ervaringen halfweg haar twintiger jaren vraagt Carole zich af: “Als dit alles is dat het leven is, waarom zou ik er dan mee door gaan?” Op 27-jarige leeftijd is ze een gevangene van haar hoofd. Ze was altijd een winnaar, gewend door te zetten en zichzelf door welke belemmering dan ook heen te duwen. Maar nu voelt het alsof ze verloren heeft van het leven. Ze wil niet langer op staan uit bed. Ze heeft er niet eens de fysieke kracht meer voor.

Tot dat moment dat ze een buiten fysieke ervaring heeft. Een ervaring waarin ze voelt dat de spirit van de Afrikaanse Kunta Kinte haar terug begeleidt naar het leven. Carole heeft zijn levensverhaal gelezen in het boek “Roots” toen ze ongeveer 12 jaar was. Ze zag in hem de kracht en potentie van de mensen in Afrika en hij werd haar held. Nu voelt ze via zijn energie hoe ze toegang kan krijgen tot haar eigen werkelijke, innerlijke kracht, wijsheid en potentieel.

Met hernieuwde levenskracht bouwt Carole haar leven in Nederland weer op. Ondertussen blijft ze verbonden met de spirit van Kunta Kinte. Hij voelt als haar innerlijke GPS, haar richtingaanwijzer. Uiteindelijk heeft ze in Nederland alles dat ze wil en doet ze alles dat ik wil. Naarmate de jaren vorderen voelt ze echter ook een steeds grotere call in zichzelf om zich volledig te laten leiden door Kunta Kinte. Hoewel haar hoofd jarenlang flinke weerstand biedt, geeft ze uiteindelijk alles op dat ze in Nederland heeft. Ze vestigt zich in het Noorden van Ghana.

Hier begint een reis van ongekende innerlijke heling en transformatie. Ze denkt dikwijls dat ze ‘gek’ aan het worden is; op reis ver voorbij de fysieke realiteit. Altijd een stem volgend die anderen niet kunnen horen. Een visoen dat anderen niet kunnen zien. Vaak gelooft ze het zelf niet eens; “ben ik echt zo ver gegaan en gaf ik alles op dat ik had in Nederland om… om wat eigenlijk?” Niets loopt meer volgens plan. Hoe verder Carole reist hoe minder ze haar ervaringen begrijpt. 

De spirit van Kunta Kinte leidt haar naar de juiste mensen, plekken en ervaringen in Ghana. Ze wordt door hen gespiegeld op haar schaduwkanten. Stap voor stap breekt haar afgescheiden, geconditioneerde, gemaakte Nederlandse zelf volledig af.

Vanuit deze ‘naaktheid’ kan Carole (her)verbinden met zichzelf in alles dat ze is. Met alles dat voorbij haar hoofd – haar mind – onderdeel van haar is; lichaam, gevoelens/emoties, hart, ziel en spirit. In deze diepgaande reis terug naar haar ‘roots’, de essentie en de oorsprong van haar bestaan, ontmoet ze haar authentieke zelf; de ware natuur van haar ziel en zijn bestemming. 

Door vele intense ontmoetingen met zichzelf in een zogenaamd ‘onderontwikkeld’ land leert Carole grootse lessen in Echt Leven in Rijkdom”. De wijsheid, kracht en potentie van de Afrikaan helpt haar te ontwikkelen en haar innerlijke vrijheid terug te winnen. Daarmee keert ze terug naar de compleetheid en heelheid in zichzelf.

Het leven dat Carole nu leidt ervaart ze als: een leven in connectie met zichzelf in alles dat ze is. Met alles dat in haar is. Met alles dat er om haar heen is.

Het is een leven in volledigheid. Vanuit het Hart. In vervulling. In vitaliteit. In vrijheid.

Haar reis met de spirit van Kunta Kinte leidde Carole naar een leven in verbinding met haar volledige potentieel. Met de hoogst mogelijke lichtfrequentie die op aarde beschikbaar is. Het is nu tijd anderen te begeleiden in hun reis.

Published by Carole Donkers

Life Transformation Facilitator - Empowers conscious people to build a life that lights them up inside

2 thoughts on “Over Carole Donkers

 1. Prachtig om te lezen! Full circle, tijd om het licht door te gaan geven. Mooie vrouw, mooie ziel, mijn Afrikaanse hart klopt met die van jou. In liefde, Mariëtte / Ayinebome

  PS. Ik ben benieuwd naar het e-book.

  Like

  1. Hi African Sister! Dankjewel voor je reactie. Het klopt wat je zegt en mooi verwoord. Ik wens je veel lichtkracht untill me meet again…. Ben in voorjaar 2020 weer in Nederland ;-). In licht en liefde, Carole / Kay Kpenibanye

   P.s. genoteerd! Ik houd je op de hoogte.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: