Leef met wat nu is

DE VRAAG; “Zal ik in Ghana blijven of, volgens plan, naar Nederland gaan?” veranderde razendsnel in de vraag KAN IK NOG GAAN?
Veranderde in de gedachte NEE, IK KAN NIET GAAN.
Veranderde in JA, MISSCHIEN KAN IK GAAN, alleen een paar dagen later.
Veranderde in JA, IK KAN GAAN! Ok, in dat scenario verlaat ik het rurale Noorden en reis ik af naar Accra.
Veranderde in NEE, IK KAN NIET GAAN als ik op het punt sta om het dorp te verlaten. Maar laten we nu maar op deze koers blijven……

Leaving my “Home for all people”; The Greenhouse in Karimenga, North-East Ghana


…… Veranderde in JA, IK KAN NOG STEEDS GAAN! bij aankomst in hoofdstad Accra. 
Veranderde in de vraag JA of NEE? Verschillende bronnen, verschillende informatie.
Veranderde in HET IS WELLICHT NOG STEEDS MOGELIJK zo lang de definitieve NEE er niet is.

MAAR ACH…Er zijn meer dingen om onszelf mee bezig te houden. In het gecultiveerde Accra waar ik nu ben, waren we zojuist bezig een slang te vangen die rondkroop op het terrein. Een goed teken dat ik nog steeds op het juiste pad loop. Voor mij vertegenwoordigt de slang creatiekracht. Het is een symbool voor de continue vernieuwing van leven, wedergeboorte, transformatie, onsterfelijkheid en van heling.

WELKOM in mijn leven in Ghana zoals het zich in minder dan 72 uur ontvouwde. Ik ben ervan overtuigd dat mijn verhaal niet anders is dan wat we allemaal ervaren. Het is de Mindf.cking roalercoaster waar we in terecht komen wanneer de informatie buiten onszelf ons leidt. Wanneer externe gebeurtenissen onze beslissingen, bewegingen en acties bepalen. Wanneer we hebben af te wegen wat het levensscenario is met het minste risico.

ALLES DAT NU ZEKER IS is dat de commerciële vluchten naar Nederland omgezet zijn in mogelijke repatrieringsvluchten. En dat ik ergens geregistreerd ben als iemand in Ghana die naar Nederland wil vliegen. Wanneer dat gebeurt en of dat echt gebeurt is niet duidelijk. Ik heb de uitkomst los gelaten. Ik leef met wat nu is. Precies zoals al die jaren in Ghana me geleerd hebben.

DE REDEN dat ik probeer om naar Nederland te vliegen is dat ik het al gepland had. Ongeveer zes maanden geleden voelde ik een innerlijke call om bij aanvang van de lente in Nederland te zijn. Die call was net zo sterk als degene die me keer op keer naar Ghana leidde. Dus ik volgde het zonder twijfel. 24 maart 2020 was de datum die mijn intuitie me ingaf. Ik zou door de nacht heen vliegen onder de energie van een nieuwe maan. Een schitterende, symbolische energie voor een nieuw begin. Een volgende fase in mijn leven voortkomend uit een shift die ik voorzag en voorvoelde. Een shift is het! Alleen niet degene die ik me kon verbeelden met mijn geestesoog. Het is een shift geleid door iets dat vele malen groter is dan ikzelf.   

VORIGE MAAND vertelde mijn hart me dat ik mijn laatste twee weken in Ghana door te brengen had in het rurale Noord-Oosten. Deels in de community Karimenga. Ik ben daar al tien jaar betrokken bij het ontwikkelen van eco- en community toerisme. De afgelopen twee jaar kwam daar een organische boerderij bij. Deels had ik te zijn op het heilige land van de Talensi; de spirituele priesters van de regio. Ik had de intentie om mijn dagen door te brengen in solitude en stilte. In verbinding met de ancient energie, het serene ritme van de natuur en de energie van een nieuwe wereld waar ik krachtig mee verbonden ben: “eenheidsbewustzijn” en “een mooie wereld voor ons allemaal“.

MOOIE EN MAGISCHE DAGEN volgden. Dagen waarin ik door veel oude energie heen kon werken en loslaten wat me niet meer diende in mijn leven. Dit ging gepaard met processen van diepgaande persoonlijke en collectieve heling. Het is allemaal onderdeel van de toewijding die ik heb om in een zo hoog mogelijke trillingsfrequentie te zijn en te leven.

HET MOMENT dat vorige week de eerste gevallen van het coronavirus bevestigd werden in Ghana, leidde dat tot een veelheid aan tegenstrijdige berichten en goed bedoelde input van mensen en instanties in Nederland en in Ghana. Een compleet tegengesteld advies; “je kunt beter in Ghana blijven – ga/kom zo snel mogelijk naar Nederland.”

MIJN INNERLIJKE STEM is altijd mijn NR. 1 levensgids geweest, dus ik keerde opnieuw in mezelf om het antwoord te horen op de vraag; “Heb ik in Ghana te blijven of naar Nederland te gaan?” Alles in mij antwoordde;

“Haast je niet, ben niet bang, voel geen paniek, probeer de tijd niet te controleren, beïnvloed je eerdere plan flow niet.

Heb vertrouwen dat alles goed is.
Alles zal precies gebeuren zoals het bestemd is te gebeuren.”

IK LUISTERDE naar deze innerlijke gids die me de weg voorwaarts wees. Ik koos het scenario waarin vertrouwen in het grotere geheel (faith) me zou leiden in wat er ook op mijn pad zou komen. Ik luisterde, omdat van alle lessen die het leven en de mensen in Ghana me leerden, de grootste les is; “Hoe te bewegen van angst voor… naar vertrouwen in …?”

WORDT VERVOLGD; Deel II. Ik ben innerlijke vrijheid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: