Real life learning met extra hindernissen

In de afgelopen tien jaar dat ik leefde en werkte in verbinding met Ghana, verliep niets volgens vooruit bedacht plan. En toch gebeurde alles zoals bestemd. Het was een doorlopende reis real life learning met extra hindernissen. Ik leerde onder andere dat wanneer het leven niet vooruit gepland is, het ineens vol kansen en mogelijkheden zit die we niet vooraf konden bedenken.

Een betere voorbereiding op het leven dat me nu in Nederland te wachten staat, had ik niet kunnen krijgen. Ik leerde onder andere:

 • Wat is op dit moment mijn grootste belemmering richting mijn hoogste potentieel? Hoe zet ik deze blokkade om in een innerlijke kracht?
 • Hoe kan ik minder last hebben van zorgen en angst voor de toekomst?
 • Hoe bereik ik resultaat als niets vooruit gepland kan worden?
 • Hoe ga ik om met het wegvallen van inkomsten en de financiële onzekerheid over de toekomst?
 • Hoe ga ik om met de beperking in bewegingsvrijheid en keuzemogelijkheden?
 • Hoe vul ik de leegte op die mijn goed gevulde agenda achterlaat?
 • Wat kan ik doen om mijn immuunsysteem zo krachtig mogelijk te houden?
 • Hoe blijf ik positief, creatief en flexibel ongeacht de beperkende omstandigheden waar ik in zit?
 • Hoe ben/blijf ik gelukkig als ik niet kan doen wat me gelukkig maakt?

Mijn verhaal schreef ik uit in het Nederlands onder de titel;
WESTERN MIND. AFRICAN HEART. ONE SPIRITHoe Afrika mij hielp mijn vrijheid terug te winnen

Het ligt als manuscript bij een uitgever in Nederland. De combinatie van mijn persoonlijke lessen en professionele succesverhalen zette ik om in een perspectief voor succes en prestatie in het nieuwe decennium. Het leidde tot een route voor succesvol ondernemen en leiden met innerlijke creatiekracht.

Het coronavirus vraagt ook mij om mijn koers bij te stellen. De lezing, workshops en retreats die ik ontwikkelde en plande staan voorlopig on hold. De online activiteiten die ik op een laag pitje had gezet, zwengel ik weer aan. In voorbereiding is;

 • Terugkeer van online “tune-in” sessies; individueel en community
 • Een wekelijkse “Insights Inside” in je mailbox met inspiratie, tips en tools voor een leven in je hoogste potentieel
 • E-boek met richtingaanwijzers die je op weg helpen in succesvol ondernemen en leiden met innerlijke creatiekracht

Ook nu zijn er wat extra hindernissen op de reisroute die ik gekozen heb. Ik heb te maken met uitdagende praktische omstandigheden; gestrand in Accra (hoofdstad Ghana) terwijl ik onderweg was naar Nederland. Er is sinds drie dagen een strenge lockdown, waardoor ik het huis waar ik nu te gast ben niet meer uit mag. Elektriciteit en internet valt met regelmaat uit…

OFWEL
Adem in
Adem uit
Tandje terug
De volgende stap ontvouwt zich in de ruimte van het niets en nu
In de natuurlijke flow van het leven kent alles haar eigen tijd 😉.

WAT HOUDT JOU BEZIG?
Ja, we voelen ons als mens meer verbonden in en door het coronavirus.
Tegelijkertijd ben en blijf je een uniek mens, in jouw unieke levensreis, in jouw unieke fase van persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling.
Welke van mijn lessen houden jou op dit moment het meeste bezig?
Vertel het me via dit formulier
Met je input kan ik mijn online aanbod toespitsen op jouw specifieke behoeften en vragen in deze tijd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: