Het potentieel in alleen zijn

VANDAAG ben ik extra dankbaar voor al die keren dat ik mezelf eenzaam voelde in het leven. Tussen de mensen vaak nog meer dan in mijn eentje. Ik ben ook extra dankbaar voor alle momenten dat ik aankwam bij een kruispunt en mezelf afvroeg; “Blijf ik doorgaan richting het onbekende, niet wetende wat me daar te wachten staat? Of zal ik op dit punt en niveau blijven, comfortabel met wat bekend is en wat ik weet?”

IK BEN dankbaar voor al deze kruispunten en momenten van twijfel. Keer op keer brachten ze mijn grootste angst naar de oppervlakte: “Als ik hierin door ga, eindig ik nog eens moederziel alleen in het leven.” Ik zal alleen en eenzaam eindigen, omdat ik gekozen heb voor een pad in het leven dat slechts enkelen durven te belopen. Ik loop het volledig. Niet bereid een compromis te sluiten of voor minder te gaan dan wat ik voel dat mijn potentie als mens is.  

HET PAD dat ik bewandel is dat van de stem van ons hart, de diepste “callings” van onze ziel en van ons hoogst mogelijke potentieel als mens.

IN HET DOORLEVEN van de pijn van mezelf alleen voelen in dat pad. In het aangaan van de angst om moederziel alleen te eindigen, vond ik een cadeau. Een geschenk van onschatbare waarde. Voorbij de pijn kwam ik in verbinding met het potentieel dat in eenzaamheid is. Gaandeweg leerde ik volledig comfortabel te zijn met mezelf in eenzaamheid. (Note: eenzaamheid is de vertaling van het Engelse woord “solitude”)

WAT EEN REIS van diepgaande innerlijke heling en transformatie heb ik achter de rug. Wat een rijkdom is het nu om de compleetheid en heelheid in mezelf te voelen en te zijn.

IK SCHREEF er onder andere dit over in mijn persoonlijke verhaal (boek in wording) WESTERN MIND – AFRICAN HEART. ONE SPIRITHoe Afrika mij hielp mijn vrijheid terug te winnen:

“…In mijn levensreis tot nu toe heb ik al vele momenten en perioden van eenzaamheid en leegte gekend. Ik bereik nog een laag dieper in deze thema’s. Voorbij alles dat ik ooit ervaren heb. Ik heb me nog nooit zo eenzaam, leeg, uit verbinding en verlaten gevoeld als nu. Tegelijkertijd voelde ik me nog nooit zo compleet, zo verbonden, in zo veel liefde en zo één met alles. Ik voel mijn wezen langzaam bewegen voorbij de fysieke realiteit naar een staat van onthechting van alles en iedereen. Iedere keer dat ik probeer vast te houden aan iemand of iets, voel ik dat het de bedoeling is dat ik los te laten heb. En dat doe ik. Ik breng steeds meer tijd alleen door.

Ik leer dat het er in deze fase om gaat dat ik echt volledig weg beweeg van de zekerheden in het leven. Weg van zaken die ons als mens onze identiteit en bevestiging van bestaan geven. Die ons succesvol maken en betekenis geven; werk, geld en relaties of gezin. Weg van al het externe dat me vervulling geeft. Inmiddels leef ik nog liever een leven in eenzaamheid en als een buitenstaander in de maatschappij, dan dat ik mijn eigen ziel verraad. Dan dat ik het pad dat mijn voorouders voor me plaveiden als vanzelfsprekend neem.

Ik bied niet langer weerstand aan mijn angst voor eenzaamheid. In de pijn die er onder zit maak ik contact met het potentieel van heelheid. In de pijn van de leegte die het los laten van externe invullingen achterlaat, ontmoet ik het potentieel van een leven in diepe, interne vervulling. In de pijn van het niet gezien, erkend en gehoord worden verbind ik me met allesomvattende en onvoorwaardelijke liefde voor mezelf. In de pijn van eeuwenlang gedomineerd, de mond gesnoerd en vermoord zijn als de ziel van een vrouw die in haar waarheid was, sta ik op. Ik sta op om voor altijd te kunnen stralen als het pure en heldere licht dat ik ben. Daar en dan sta ik oog in oog met de compleetheid die schuilt in het volledig met mezelf in alles alleen durven zijn. Dit is het leven in alles dat ik ben als mijn ware zelf…. “

WORDT VERVOLGD: Het decennium van het niet weten.

Ik help je graag om jezelf en het leven aan te passen aan de nieuwe tijd. In voorbereiding zijn;

  • Online “tune-in” sessies; individueel en community
  • E-boek met richtingaanwijzers die je op weg helpen in succesvol ondernemen en leiden met innerlijke creatiekracht.

Meld je hier aan voor “Insights inside”. Je ontvangt 1x per week inspiratie en tools, informatie over de nieuwste dienstverlening en aantrekkelijke korting.  Je mailadres wordt alleen voor dit doel gebruikt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: