Fonds

 In ieder mens is innerlijke kracht, wijsheid en potentie aanwezig.

Wanneer een mens dat kan ontwikkelen, zal hij floreren vanuit innerlijke kracht.

Hij is een levend voorbeeld voor toekomstige generaties

SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP
Het model waarin Carole Donkers / Creators 4 Humanity sinds 2010 opereert is sociaal ondernemend. Huidige activiteiten waarin dit model is terug te zien:

 • Bij 500 verkochte exemplaren van het boek Dit is mijn ware Afrika in Nederland, kunnen we 1000 exemplaren drukken en verspreiden in Ghana.
  Meer informatie: Get One – Share Two
 • Elke Nederlandse deelnemer aan het online leerprogramma The Creator in You maakt deelname van een talent in Ghana mede mogelijk
  Meer informatie: The Creator in You
 • The Rhythms of Africa – An Expedition into the Heart of the World
  Meer informatie: The Rhythms of Africa

FONDS
Uit de duizenden Ghanese talenten die Carole Donkers de afgelopen tien jaar begeleidde in het vergroten van hun innerlijke creatiekracht, vormde zich een community van Creators 4 Humanity. Zij groeien met elkaar als sociaal ondernemers. Deze jonge leiders van transformatie zijn het levende voorbeeld van Explorers. Ze zijn succesvol in het leven van hun individuele droom. Ze zijn rolmodellen en een bron van inspiratie voor de lokale jeugd en dragen bij aan de creatie van een mooiere wereld voor iedereen.

Het fonds in Ghana is er om de initiatieven van talenten in Ghana sneller en met krachtige impact te laten groeien, lokale kansen optimaal te benutten en te ondersteunen in onvoorziene (nood)situaties. We noemen dit een aanvullende financiële injectie. Het betekent dat ondersteunende financiële middelen per direct beschikbaar zijn op het moment dat de sociale-maatschappelijke behoefte of bedrijfskans zich in de dagelijkse praktijk in Ghana aandient.

Dit fonds wordt ook aangevuld met donaties. o.a. Rabobank Foundation, De Rotary, St. Drie Wassende Manen en tientallen particulieren droegen hier al aan bij.

De aanpak van Talents 4 Humanity werkt onwijs aanstekelijk!

Het is fundamenteel anders dan de bestaande ontwikkelingssamenwerking

Talents 4 Humanity zorgt ervoor dat de (potentiële) ondernemers in staat zijn om het leiderschap te nemen over hun eigen leven, vanuit eigen talent en initiatieven”.

Rabobank Foundation, 2017 (lees hier het artikel)
Note: Talents 4 Humanity is de naam van de organisatie in Ghana
en alleen actief in Ghana en op het Afrikaanse continent

De Creators 4 Humanity zijn doorlopend (online) in connectie met Carole. Hierdoor kunnen we de kans van slagen en impact van een financiele injectie vooraf goed inschatten. We zijn succesvol met krachtige impact omdat:

 • De Creators 4 Humanity (C4H) individueel een on the job voortraject van twee jaar doorlopen hebben in de realisatie van de individuele dromen in hun hart
 • De C4H vanaf de eerste dag het vertrouwen hebben gekregen en gestimuleerd zijn om leiding te nemen in hun initiatieven
 • De C4H hebben laten zien de ter beschikking gestelde middelen te kunnen managen
 • C4H samen werken in de deep rooted en krachtige hart-tot-hart connecties die we met elkaar hebben op- en uitgebouwd in Noord-Ghana sinds 2007
 • Ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt voor wat hij/zij doet en
 • We hierdoor snel kunnen beslissen en schakelen.

REGISTRATIE EN INZAGE
In Ghana zijn we geregistreerd als een not-for profit organisatie (NGO) onder de naame Talents 4 Humanity. We opereren conform lokale wet- en regelgeving. Als talenten in de fase komen dat zij inkomen genereren, dragen ze naar draagkracht bij aan de lokale organisatiekosten. Het betreft hier juridische en administratieve kosten.

Het is een bewuste keuze om te floreren in kwaliteit met onze lokale talenten in de leiding. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, experiment en leren. Jarenlange praktijkervaring wijst uit dat we krachtige en duurzame impact realiseren via onze intensieve co-creatieve partnerschappen.

Met andere woorden: We geloven niet in (grootschalige) projecten die moeten voldoen aan externe criteria binnen een lineaire doorlooptijd.

Rapportages 2017, 2018 en 2019 zijn op aanvraag beschikbaar. Stuur een bericht o.v.v. Rapportages T4H | Ghana.

Wil je Afrika echt helpen ontwikkelen?