All of me

“Be all of you. The world needs it” – Carole Donkers

MIJN BASIS VOOR HET WERK dat ik nu doe startte 25 jaar geleden met een Master in Educational Science en specialisaties in organisatiekunde, ervaringsleren, transgormatief leren en ontwikkeling van mens in interactie met context. Via de leergang Interventiekunde (2008) leerde ik mezelf in te zetten als belangrijkste instrument voor verandering in mijn cliënten. Het leidde tot een focus op het ontwikkelen van embodied leiderschap in mezelf; leiderschap door voorbeeld. Ik ben gecertificeerd in vele vaardigheidsgerichte cursussen waarvan de meest recente die van Energy Healing Facilitator (2017) is.

Ik heb 20 jaar praktijkervaring in het faciliteren van leer- en veranderprocessen op het niveau van individu, organisatie en maatschappij. Ik werkte voor bedrijfsleven en stichtingen in Nederland totdat ik in 2015 besloot mijn leven en werk voort te zetten in Ghana.

Met mijn ideeen voor het creeren van jeugdwerkgelegenheid in Ghana won ik de Millennium Venture Competition (2010) voor “Best innovative social businessplan contributing to the Millennium Goals”, een geldprijs van € 15.000,- uitgekeerd door de Rabobank. 

In een onderzoek van Radboud Universiteit Nijmegen (2013) onder leiding van Prof. Dr.. Jan Jonker werd mijn werk in Ghana geselecteerd als 1 van de eerste 25 Nieuwe Businessmodellen in Nederland. Hiermee werd het een voorbeeld hoe meer duurzaam gewerkt en georganiseerd kan worden in de sector internationale samenwerking. Ook ben ik co-auteur van het boek “Duurzaam Denken Doen” (2011-2035) dat in Nederland de beweging naar duurzaamheid in gang zette.

In 2018 ontving ik in Ghana de “World Humanitarian Award”; For those people who are really, sincerely doing what they can to contribute to Humanity”.

MIJN LEVENSREIS Geboren, getogen in Nederland leer ik dat “ik” een lichaam ben dat door mijn hoofd bestuurd wordt. Meer specifiek nog door de hersenhelft die verantwoordelijk is voor een sterk ontwikkelde ratio, logisch denken, vermogen om vooruit te plannen, ervaringen te beredeneren, te interpreteren, te analyseren en het leven te controleren. Daarbij heb ik, in vergelijking met de meeste vrouwen, een bovengemiddelde focus op doelen en resultaten en houd ik van competitie.

Na een serie traumatische ervaringen halfweg mijn twintiger jaren vraag ik me af: “Als dit alles is dat het leven is, waarom zou ik er dan mee door gaan?” Op 27-jarige leeftijd ben ik een gevangene van mijn hoofd. Ik was altijd een winnaar, gewend door te zetten en mezelf door welke belemmering dan ook heen te duwen. Maar nu voelt het alsof ik verloren heb van het leven. Ik wil niet langer op staan uit bed, heb er niet eens de fysieke kracht meer voor.

Tot dat moment dat ik een buiten fysieke ervaring heb. Een ervaring waarin ik voel dat de spirit van de Afrikaanse Kunta Kinte me terug begeleidt naar het leven. Ik had zijn levensverhaal gelezen in het boek “Roots” toen ik ongeveer 12 jaar was. Ik zag in hem de kracht en potentie van de mensen in Afrika en hij werd mijn held. Nu voel ik via zijn energie hoe ik toegang kan krijgen tot mijn eigen werkelijke, innerlijke kracht en potentieel.

Met hernieuwde levenskracht bouw ik mijn leven in Nederland weer op. Ondertussen blijf ik verbonden met de spirit van Kunta Kinte. Hij voelt als mijn innerlijke GPS, mijn richtingaanwijzer. Uiteindelijk heb ik alles dat ik wil en doe ik alles dat ik wil. Naarmate de jaren vorderen voel ik echter ook een steeds grotere call in mezelf om me volledig te laten leiden door Kunta Kinte. Hoewel mijn hoofd jarenlang flinke weerstand biedt, geef ik uiteindelijk alles op dat ik heb en vestig ik me in het Noorden van Ghana.

Hier begint een reis van ongekende innerlijke heling, transformatie en ascentie. Ik denk dikwijls dat ik ‘gek’ aan het worden ben; op reis ver voorbij de fysieke realiteit. Altijd een stem volgend die anderen niet kunnen horen, een visoen dat anderen niet kunnen zien. Vaak geloof ik het zelf niet eens; ben ik echt zo ver gegaan en gaf ik alles op dat ik had in Nederland om… om wat eigenlijk? Niets loopt meer volgens plan en hoe verder ik reis, hoe minder ik begrijp. 

De spirit van Kunta Kinte leidt me naar de juiste mensen, plekken en ervaringen in Ghana. Ik word door hen gespiegeld op mijn schaduwkanten en stap voor stap breekt mijn afgescheiden, geconditioneerde, gemaakte Nederlandse zelf volledig af.

Vanuit deze ‘naaktheid’ kan ik (her)verbinden met mezelf in alles dat ik ben. Met alles dat voorbij mijn hoofd – mijn mind – onderdeel van mij is; lichaam, gevoelens/emoties, hart, ziel en spirit. In deze diepgaande reis terug naar mijn ‘roots’, de essentie en de oorsprong van mijn bestaan ontmoet ik mijn authentieke zelf; de ware natuur van mijn ziel en haar bestemming. 

Door vele intense ontmoetingen met mezelf in een zogenaamd ‘onderontwikkeld’ land leer ik grootse lessen in “Echt Leven in Rijkdom”. De wijsheid, kracht en potentie van de Afrikaan helpt mij te ontwikkelen, mijn innerlijke vrijheid terug te winnen en daarmee terug te keren naar de heelheid in mezelf.

Mijn reis met de spirit van Kunta Kinte leidde me naar een leven in verbinding met mijn volledige potentieel en de hoogst mogelijke lichtfrequentie die op aarde beschikbaar is.

SONY DSC

De vele jaren van diepgaande reizen in mezelf – in verbinding met Kunta Kinte en Ghana – leidt me naar 1 punt waarin alle werelden samen komen. 1 punt waarin ik voel dat ik in alles ben en dat alles 1 is: mijn hart.

Op mijn reizen in, met en voorbij mezelf ontdek ik dat de taal van het hart een universele taal van eenheid is. Een taal die alle werelden, alle tijden, alle niveaus, alle culturen en alle mensen in alle leeftijden verbindt. Het is ‘The Power of Connection’ met alles dat is in onszelf in interactie met de wereld om ons heen.

Journey Pobee 4

Door zo puur mogelijk te leven in mijn authentieke creatie-, hart- en zielskracht verbind ik werelden. Ik bied mensen in ‘het Westen’ een nieuw perspectief op Afrika en mensen in Afrika bied ik een nieuw perspectief op ‘het Westen’. Het is namelijk mijn diepste drijfveer om op basis van een authentieke en gelijkwaardige verbinding van mens tot mens een mooiere wereld te creëren voor iedereen.

“I practice what I preach and I am what I teach” – Carole Donkers

 

 

WIL JE MIJ LEREN KENNEN IN ALLES DAT IK BEN? De blogs op deze site nemen je mee op mijn reizen vanuit hartkracht.

Het e-boek ECHT LEVEN IN RIJKDOM is een weergave van mijn innerlijke reis van transformatie en heling via 80 korte teksten. Meer informatie en bestelwijze via deze link E-boek: Echt leven in Rijkdom

Het volledige verhaal van mijn reis is getiteld: WESTERN MIND – AFRICAN HEART – ONE SPIRIT; Hoe Afrika mij hielp mijn vrijheid terug te winnen. Het verschijnt in het voorjaar van 2020 als E-boek. Je kunt alvast je interesse kenbaar maken via dit formulier:

IMG_20180316_125253

Ga terug naar Home of verder naar Werken met jou