Het verhaal

“Als ik mezelf in 1 woord moet omschrijven dan is dat: Ontdekkingsreiziger.

Ik houd van de ontdekking van mezelf in alles dat ik ben.
Van het bevragen van het leven in alles dat het is.

Door steeds meer ruimte te geven aan het plezier dat ik daarin heb,
ontving ik de antwoorden in een steeds diepere laag van mijn wezen”

Carole Donkers, initiator Talents 4 Humanity

Ondernemersreis als ontdekkingreis
Naast een universitair opgeleid Master in ervaringsgericht leren, is Carole Donkers bovenal een praktijkspecialist. Alles dat zij deelt en doorgeeft, heeft ze eerst zelf volledig doorleefd en doorgrond.

De mensen in Ghana noemen haar ‘A true daughter of Africa’, ‘Our white African’ en ‘a True Mirror of the African Dream’. Als twaalfjarige leest de Nederlandse Carole het boek Roots over het leven van de Gambiaanse jongen Kunta Kinte. Ze snapt vanaf dan niet meer waarom haar altijd verteld wordt dat mensen in Afrika onze hulp nodig hebben. Ze neemt zich voor ooit zelf naar Afrika te gaan om de waarheid te ontdekken.

20 jaar later, in 2010, zet Carole dat voornemen om in daad. Ze volgt haar innerlijke stem en komt terecht in Ghana. Uiteindelijk laat ze alles dat ze in Nederland heeft opgebouwd achter om zich te vestigen in het Noorden van Ghana. De ontmoetingen die Carole had, de ervaringen die ze doormaakte, de waarnemingen die ze deed. Het waren allemaal lessen die leidden tot inzichten in zichzelf. Haar ontdekkingsreis naar het ware Afrika hielp haar dus om zichzelf te ontwikkelen.

Verschijnt in najaar 2020

Samen met de lokale leiders van transformatie in Noord-Ghana vormde Carole Talents 4 Humanity; een co-creatieve community van zelfbewuste pioniers. Wat zij gemeenschappelijk hebben is een innerlijke drijfveer om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld voor iedereen. Ze zijn hierin succesvol met een zo krachtig en duurzaam mogelijke impact.

Haar ervaringen tijdens deze 10-jarige ondernemersreis leidden tot hernieuwde inzichten. Over mens-zijn. Over ondernemen en ondernemerschap:

  • De ondernemersreis als ontdekkingsreis
  • Ondernemerschap als een levenswijze die energie en balans als uitgangspunt heeft

Benieuwd naar het perspectief van Carole? Lees hier verder


Wil je actief bijdragen
aan creatie van de wereld die we samen zijn?