Retreat

VOOR WIE
Retreat in de Kracht van Afrika is geschikt voor de ondernemer en ondernemende leider die zichzelf op een diepgaander niveau wil leren kennen en aan gaan. Mensen die toe zijn aan een versnelling door “re-connection to their roots” leidend tot een echte shift van binnenuit. Die zelfbewust willen ondernemen en leiden vanuit innerlijke creatie- hart- en zielskracht. Die krachtiger transformaties met duurzame impact willen realiseren.

Retreats zijn er in twee vormen:
1. GROEP | Thema: “Krachtig van buiten. Eenzaam van binnen”.
7-daagse reis met maximaal 8 vrouwen
Bekijk hier de data

2. INDIVIDUEEL | Thema: “Diepgaande innerlijke heling”
10-daagse ervaringsreis excl. of incl. mentorship (10 sessies in 1 jaar)
Bekijk hier de beschikbaarheid

Dit zijn enkele profielen van mensen die je voor gingen:

 • Je leidt het leven dat je wilde: die mooie carrière (al dan niet zelfstandig), dat geweldige huis, die schitterende kinderen (of juist niet), genietend van reizen en al het moois dat het leven te bieden heeft, maar toch… er mist iets, er knaagt iets, er is meer…
 • Als ondernemer doe je wat je leuk vindt en ben je financieel succesvol, maar je wordt niet meer echt uitgedaagd. Je hebt alles wel zo’n beetje gedaan
 • Je bent voor jezelf begonnen als ondernemer, maar bent in de vrijheid die je nu hebt nog zoekende naar de maximale verbinding tussen wie je bent en wat je doet
 • Je staat op het punt je vaste baan of opgebouwde carriere te verlaten, of hebt dat net gedaan, en je wilt begeleiding bij het vinden van de richting die echt bij jou past

“Op wat een mooie reis heb je me op meegenomen! Op wat een mooie reis heb je mij geholpen mezelf mee te nemen! En wat een mooie mensen heb ik via jou mogen ontmoeten. Wat voel ik me rijker vanbinnen, zoveel voller, meer heel. Vreemd maar lekker. Zoveel warmte, letterlijk maar vooral figuurlijk, die ik meeneem van alle ontmoetingen, belevenissen, gesprekken en gewoon momenten van zijn. Ik zeg: op het leven!”.

Maaike

RETREATS| GROEP EN INDIVIDUEEL
Carole Donkers werkt met de context, natuur en mensen van Afrika om een krachtige, innerlijke transformatie in jou op gang te brengen. De retreats zijn intense ontdekkingsreizen naar de essentie van jezelf. Onder begeleiding van Carole ontwikkel je de verbinding met “alles dat je bent“. We verkennen de stemmen van je hoofd, ego, gevoel/emoties, hart en ziel op een diepgaand niveau. Je versnelt hierdoor de realisatie van het leven waar je ten diepste naar verlangt.

In de interactie met de Talents 4 Humanity waar Carole mee werkt in Ghana ontmoet je jezelf. Met hun passie en gedrevenheid om hun dromen te realiseren en bij te dragen aan een betere wereld – op basis van het hebben van nagenoeg niets – zijn ze een spiegel. Een spiegel die je zal confronteren met wie jij zelf bent en waar je zelf voor staat.

Samen met Carole reis je met publiek vervoer en verblijf je in basic accommodaties. De omstandigheden brengen je uit je comfortzone. Je krijgt te maken met gevoelens van onzekerheid en projectie. Je onbewuste gedragspatronen – vaak belemmerend – komen naar de oppervlakte. In interactie met de werkelijkheid van haar leven krijg jij inzicht in de onbewuste, geconditioneerde gedachten en gedragingen die jou belemmeren om je volledige potentieel te worden. Om jouw ‘ware’ zelf te zijn. Helder wordt: “Wat heb jij te doen om meer vanuit flow en vanuit je passie, hartkracht en talent te kunnen leven, ondernemen en leiden”?

RETREATS VAN DAG TOT DAG
De programma’s zijn bewust niet van ochtend tot avond voor je uitgewerkt. Er is veel ruimte om te laten ontstaan wat te ontstaan heeft. In jou en in de interactie met het leven in Ghana. In de loop der jaren heeft Carole met vallen en opstaan geleerd om resultaten te bereiken in “de kracht van de African flow”. Dit is een totale tegenhanger van “het vooruit geplande en overactieve leven in Nederland”. Juist “in de ruimte van het niet weten” komen de mooiste ervaringen en mensen op je pad met de meest krachtige resultaten voor jou.

GROEP | Thema: “Krachtig van buiten. Eenzaam van binnen”.
7-daagse reis met maximaal 8 vrouwen
Bekijk hier de data

“Uit feedback van mijn omgeving blijkt dat mijn uiterlijke verschijning krachtig en zelfverzekerd is met sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Dit wordt in studie en werk in de jaren daarna steeds vaker benoemd als kwaliteiten. De waarneming van de buitenwereld staat echter haaks op wat ik vanbinnen voel. Van binnen voel ik me meestal eenzaam. In de loop der jaren wordt het verschil tussen mijn twee werelden – innerlijk en uiterlijk, binnen en buiten – steeds groter.”

Herken jij jezelf in mijn ervaring? Een leven lang mis ik al (h)erkenning. Het duurde even voordat ik ontdekte dat ik niet de enige ben. Ik ontmoet vele ontzettend krachtig ogende “self-made” vrouwen. Ze zijn financieel onafhankelijk, doen wat ze willen en genieten van het leven. Ze, we, hebben alles voor elkaar, maar waarom voelen we ons dan eenzaam van binnen?

In een groep van gelijkgestemden brengen we ieders innerlijke en uiterlijke kracht in balans. Om toegang te krijgen tot je volledige potentieel – in buitenwereld en in binnenwereld – heb je op reis te gaan naar binnen. Het vereist dat je aan de slag gaat met de plekken in jezelf die niet op het hoogst mogelijke niveau opereren. Dit leidt tot een krachtiger afstemming met jouw eigen innerlijke wijsheid. Vervolgens leer je door ervaring hoe je leven en werk meer te leiden vanuit innerlijke kracht.

OPZET PROGRAMMA

1 Reis Europa – Accra met overnachting in Accra (6,5 uur)
Overnachting in onze accommodatie in Accra
2 Reis Accra – Karimenga (1 uur vliegen, 2 uur auto)
We settelen op ons gemak in de rust die in Karimenga is.
We verblijven in onze ‘Green House’; een guesthouse gebouwd in lokale stijl en zo veel mogelijk met natuurlijke materialen. Je ervaart hier het authentieke Afrika en leeft voor even in de rijkdom van de ‘armsten’ ter wereld.  
3 Dag in Karimenga
Ervaren dorpsleven en Organic Farm in connectie met Talent 4 Humanity Ibrahim Salifu.

Thema:
– Connect met jezelf en de natuur
– Oriëntatie verlangens – en leervragen
4 Dag in Karimenga
Centraal vandaag staat de connectie met jezelf en het
grotere geheel. We maken optimaal gebruik van de kracht van deze
omgeving ten dienste van jouw verlangens en leervragen.

Thema:
Connect met je intuïtie, gevoelens/emoties en hart
5 Dag in de omgeving van Karimenga
De exacte activiteiten op deze dag laten we open, zodat we ‘op z’n Ghanees’ in het moment bepalen wat we voelen dat er heeft te gebeuren en zoals het zich aandient.
6 Dag in Karimenga
Thema:
Duik in de diepte van je ziel

In de avond creëren we samen met Ibrahim, kinderen en
dorpelingen een intieme culturele avond rondom African drumming en story telling.
7 Reis Karimenga – Tamale (1,5 uur)
Vlucht naar Accra in de middag en in de avond door naar Nederland
8 Optioneel: Verblijf in Accra
Activiteiten zoals door jou gewenst met vlucht naar Nederland in de avond

Door samen met mij op reis te zijn in mijn leven in Ghana:
Voel ik waar jij bent op jouw levenspad
Zie en spiegel ik jouw potentieel
Ontdek je wie jij in wezen bent onder de persoon die het leven van jou gemaakt heeft/ voor jou ingevuld heeft
Open ik je daar waar je (eventueel) blokkades hebt die je groei belemmeren
Zet ik je opnieuw in je innerlijke creatiekracht
Breng ik je in verbinding met de wijsheid van je hart en ziel
Ontdek je jouw unieke pad dat leidt tot de realisatie van datgene waar jij diep van binnen naar verlangt.

Carole Donkers

INDIVIDUEEL | Thema: “Diepgaande innerlijke heling”
10-daagse ervaringsreis excl. of incl. mentorship (10 sessies in 1 jaar)
Bekijk hier de beschikbaarheid

Een intense en diepgaande persoonlijke reis waarin we jouw proces van innerlijke transformatie versnellen. Stap voor stap leer je hoe te acteren zoals je intuitie je ingeeft, hoe je hart te laten leiden en hoe je zelf alle belemmeringen in je hoofd kunt overwinnen. Samen realiseren we het leven waar je ten diepste naar verlangt. Dat is optimaal leven in creatie-, hart-, en zielskracht.

WAT ER GEBEURT TIJDENS ONZE REIS
Samen creëren we een vrije en open ruimte die jou aanmoedigt om te zijn, te voelen, te ervaren, te dromen en te visualiseren in interactie met de mensen, de energie en het leven in Ghana. We onderzoeken alles dat naar boven komt en in jou leeft. En we doen dat met liefde. Vanuit inzicht in, acceptatie en waardering voor jezelf in alles dat jou heeft gevormd, is het mogelijk om bewuste keuzes voor nieuw gedrag te maken. Gedrag dat is afgestemd op wie jij in wezen bent.

Ieder mens is anders en elk lichaam reageert anders op een reis en op omstandigheden. In de rush van het leven vergeten we vaak echt contact te maken met ons lichaam; het vehikel dat ons elke dag weer draagt in datgene dat we voor ogen hebben. We onderzoeken wat jouw lichaam nodig heeft op dit moment in Ghana. Op deze wijze vergroten we jouw lichaamsbewustzijn en het contact met je gevoel en emoties.

OPZET PROGRAMMA
Onderstaande opzet programma is een van de mogelijkheden. We beginnen in de meer ‘stadse’ omgeving en gaan daarna naar de rust van de natuur. Dit kan ook andersom.

1 Reis Europa – Accra
Overnachting in onze accommodatie in Accra
2 Reis Accra – Wa, Upper- West
Het leven en de cultuur opsnuiven.
Eerste oriëntatie op leervragen.
3 Een dag in Wa, Upper-West
Verdiepende sessie
Kennismaking met de Talents 4 Humanity waar ik mee werk
4 Een dag in Wa, Upper-West
Op reis in de wereld van onze Talents 4 Humanity
5 Reis Wa (Upper-West) naar Karimenga, Upper-East (8 – 10 uur)
We settelen op ons gemak in de rust die in Karimenga is.
We verblijven in onze ‘Green House’; een guesthouse gebouwd
in lokale stijl en zo veel mogelijk met natuurlijke materialen.
Je ervaart hier het authentieke Afrika en leeft voor even in
de rijkdom van de ‘armsten’ ter wereld.
6 Dag in Karimenga
Ervaren dorpsleven en Organic Farm in connectie met
Talent Ibrahim Salifu – centraal staat de connectie met
jezelf en de natuur.
7 Dag in Karimenga
Centraal vandaag staat de connectie met jezelf en het
grotere geheel; de natuur. We maken optimaal gebruik van
de kracht van deze omgeving ten dienste van jouw verlangens
en leervragen.
8 Dag in de omgeving van Karimenga
De exacte activiteiten op deze laatste dag laten we open,
zodat we ‘op z’n Ghanees’ in het moment bepalen wat we voelen
dat er heeft te gebeuren en zoals het zich aandient.
In de avond creëren we samen met Ibrahim, kinderen en
dorpelingen een intieme culturele avond rondom African drumming
en story telling.
9 Reis Karimenga – Tamale (1,5 uur)
Vlucht naar Accra in de middag.
(Het is mogelijk om in de avond door te vliegen naar Nederland)
10 Verblijf in Accra
Activiteiten zoals door jou gewenst met vlucht naar Nederland in de avond

*De 7-daagse retreat in een groep gaat alleen naar Karimenga, niet naar Wa. 
*Desgewenst kun je je verblijf combineren met een rondreis door andere delen van Ghana. Mijn partners kunnen je hiermee helpen.

Werkwijze
Jij staat centraal en geeft input voor de wijze waarop ik met jou mee reis. Ik werk met wat er is en wat zich aan dient.

Ik heb een holistische aanpak, wat betekent dat ik gelijktijdig werk op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Ik raak je waar jij op dat moment bent in jouw leven en dat is altijd leidend in hoe ik vervolgens met je werk en welk resultaat bereikt wordt.

Bovengenoemde is een indicatie van wat ik doe/ kan gebeuren, maar is natuurlijk geen garantie. Het hangt ook af van wat jij wenst, wat je ervaart gedurende de reis en wat ik bij je waarneem.

Carole Donkers


HET TRAJECT

1. Intake gesprek:
Omdat we een intensieve reis gaan maken samen en ik wil garanderen dat jij in mij de juiste begeleider kiest, hebben we een online intake gesprek. Hierin voelen en ontdekken we samen of we de juiste match zijn voor elkaar en of je werkelijk klaar bent voor een shift in je leven.

Na boeking ontvang je praktische informatie die je helpt je reis voor te bereiden.

2. Kick-off
Ongeveer vier weken voor je reis naar Ghana heb ik graag een kick-off contact moment. Ik verbind me dan met jou en de informatie die ik ontvang gebruik ik om het definitieve programma samen te stellen. We kijken onder andere naar waar je op dat moment bent, wat je zou willen dat de reis je brengt, wat je wilt ontwikkelen in jezelf en wat verder ter tafel komt.

Ook bekijken we samen welke ‘reisflow’ het beste past bij jouw behoefte en bij jouw interesses. Op basis van deze informatie volgt het definitieve programma.

3. Ervaringsreis in Ghana

4. Integratie in Nederland
Ongeveer zes weken na terugkeer in Nederland hebben we een contact moment om te ‘checken’ hoe het je vergaat. Centraal staan de vragen: Wat heb je al kunnen veranderen en hoe? Welke uitdagingen kom je tegen en waarom?

Wat deze reis krachtig maakt is dat er veel gebeurt in jou in een korte tijd. De uitdaging voor jou is vervolgens om je ervaringen en inzichten ook werkelijk door te vertalen in je leven in Nederland. Dit is het proces van weten vanuit inzicht naar toepassen en is een fase op zichzelf. Je ontvangt een handleiding van mij bij vertrek uit Ghana, maar het is aan jou om de shift volledig te integreren in je leven. Een stimulans en energie boost van mij helpt daar zeker bij.

5. Mentorship (optioneel)
Je kunt de 10-daagse reis verlengen met een mentorship programma.

Het leven is een continue creatie van ervaringen. Negatief en positief. Bewust en onbewust. Vaak ben je je er niet van bewust hoe je jezelf belemmert in je eigen ondernemerschap en leiderschap. Wat belemmert jou op dit moment zonder dat je het door hebt?

Afhankelijk van je behoefte ga ik nog 6 maanden tot maximaal 1 jaar met je mee op reis. In tien 1-op-1 online sessies van 30 – 45 minuten verbind ik me met jouw wezenskern, jouw onderbewuste. Ik neem gelijktijdig waar op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Daarmee spiegel ik jou op waar jij nu bent en wat jij vandaag in jezelf te doen hebt om krachtige transformaties met duurzame impact te realiseren in je leven, de maatschappij of de wereld. 

Na elke sessie heb je meer helderheid en voel je hernieuwde energie in je stromen. Je voelt je van binnenuit gemotiveerd om actie te ondernemen in de voor jou gewenste richting en leert wat voor jou werkt. Tussen de sessies in zet jij wat je leert om in daden in het werkelijke leven en versnel je onder mijn begeleiding je bewustzijnsontwikkeling en innerlijk transformatie in het leven in Nederland.

KOSTEN INDIVIDUEEL EN GROEP

 • 10-daagse reis individueel | € 2.195,- | november 2019 – maart 2020
 • Inclusief mentorship (o.a. 10x online coaching) | € 2.995,-
 • 7-daagse reis groep | € 995,- p.p. max. 8 personen |
  Data: 17 – 24 januari 2020| 12 – 19 maart 2020

Bedragen zijn inclusief:

 • Ondersteuning vooraf in het regelen van de reis, continue reisbegeleiding en persoonlijke begeleiding in Ghana en alle reis- en verblijfkosten gedurende de dagen in het Noorden van Ghana.
 • Intake, kick-off sessie en re-boost bij terugkeer in Nederland

Bedragen zijn exclusief:
Vliegticket, visa, inentingen, hotel bij aankomst/vertrek in Accra, ophaalservice/taxi in Accra, reis Zuid-Noord Ghana per vliegtuig.

Betaling is mogelijk in twee termijnen: 50% per direct en 50% maximaal 4 weken voor vertrek. Zodra je eerste betaling binnen is, is de reis definitief en worden de accommodaties geboekt.  

IK HEB INTERESSE! 
Connect via deze link. Verstuur een bericht o.v.v. Retreat en Carole neemt binnen 48 uur contact met je op.

Testimonials

Carole heeft een heel krachtige energie waarmee ze werkt terwijl ze jou er mee omarmt. Haar focus was volledig op mij. Ze creerde het vertrouwen en de veilige ruimte waarin ik alles kon laten gebeuren zoals ik in dat moment nodig had. Hierdoor was ik in staat om me volledig over te geven aan de reis. Ik zette mooie stappen in mijn leven terug in Nederland.

Mieke

Het contact met Carole en ‘haar’ mensen in Ghana was heel bijzonder. Allemaal individuen met een eigen persoonlijkheid en helemaal zichzelf. Door de reis ben ik me vele malen bewuster geworden van mijn eigen gedrag. Ik durf me kwetsbaarder op te stellen. Ik kan situaties makkelijker los laten en mensen laten zijn zoals zij zijn. Het voelt als de start van een reis die begonnen is, maar die ik nog niet helemaal kan begrijpen.”

Annaliza

Het was een erg intense en indrukwekkende reis die ik had met Carole. Haar puurheid in elk moment gaf me een spiegel op de thema’s waar ik aan te werken had in mijzelf. Ik zal nooit de inspirerende ontmoetingen vergeten die ik had met de mensen die Carole al had geraakt met haar persoonlijkheid, aanwezigheid en vermogen levens op te lichten.”

Sandra

Reis mee naar ‘the Next level’ van het leven