Retreat

VOOR WIE
Retreat in de Hartkracht van Afrika is geschikt voor ondernemers en ondernemende leiders die zichzelf op een diepgaander niveau willen leren kennen en aan gaan. Mensen die toe zijn aan een versnelling door “re-connection to their roots” leidend tot een echte shift van binnenuit. Die zelfbewust willen ondernemen en leiden vanuit authentieke creatie- hart- en zielskracht. Die krachtiger transformaties met duurzame impact willen realiseren.

Dit zijn enkele profielen van mensen die je voor gingen:

 • Je leidt het leven dat je wilde: die mooie carrière (al dan niet zelfstandig), dat geweldige huis, die schitterende kinderen (of juist niet), genietend van reizen en al het moois dat het leven te bieden heeft, maar toch… er mist iets, er knaagt iets, er is meer…
 • Als ondernemer doe je wat je leuk vindt en ben je financieel succesvol, maar je wordt niet meer echt uitgedaagd. Je hebt alles wel zo’n beetje gedaan
 • Je bent voor jezelf begonnen als ondernemer, maar bent in de vrijheid die je nu hebt nog zoekende naar de maximale verbinding tussen wie je bent en wat je doet
 • Je staat op het punt je vaste baan of opgebouwde carriere te verlaten, of hebt dat net gedaan, en je wilt begeleiding bij het vinden van de richting die echt bij jou past

CONTEXT WAARIN JE REIST
Ik werk met de context, natuur en mensen van Afrika om jou naar de essentie van jezelf te begeleiden en een krachtige, innerlijke transformatie in jou op gang te brengen. Tijdens deze reis openen we ‘de portal van je hart’, leer je de stemmen van je mind, ego, gevoel/emoties, hart en ziel kennen en maak je een eerste stap in een Leven in Creatie-, Hart- en zielskracht.

Ik ben oprichter van Talents 4 Humanity in Ghana. In de interactie met het talent waarmee ik leef en werk, ontmoet je jezelf. Met hun passie en gedrevenheid om hun dromen te realiseren en bij te dragen aan een betere wereld – op basis van het hebben van nagenoeg niets – zijn ze een spiegel. Een spiegel die je zal confronteren met wie jij zelf bent en waar je zelf voor staat. Deze pionierende ondernemers en change leaders zijn een krachtige katalysator voor de veranderingen die jij wel zou realiseren… maar wellicht (nog) niet doet.

We reizen met publiek vervoeren en verblijven in basic accommodaties. De omstandigheden brengen je uit je comfortzone. Je krijgt te maken met gevoelens van onzekerheid en projectie. Je onbewuste gedragspatronen – vaak belemmerend – komen naar de oppervlakte. In interactie met de werkelijkheid van mijn leven krijg jij inzicht in de onbewuste, geconditioneerde gedachten en gedragingen die jou belemmeren om je volledige potentieel te worden. Om jouw ‘ware’ zelf te zijn. Helder wordt: Wat heb jij te doen om meer vanuit flow en vanuit je passie, hartkracht en talent te kunnen leven, ondernemen en leiden?

WAT ER GEBEURT TIJDENS ONZE REIS
Samen creeren we een vrije en open ruimte die jou aanmoedigt om te zijn, te voelen, te ervaren, te dromen en te visualiseren in interactie met de mensen, de energie en het leven in Ghana. We onderzoeken alles dat naar boven komt en in jou leeft. En we doen dat met liefde. Vanuit inzicht in, acceptatie en waardering voor jezelf in alles dat jou heeft gevormd, is het mogelijk om bewuste keuzes voor nieuw gedrag te maken. Gedrag dat is afgestemd op wie jij in wezen bent.

Door samen met mij op reis te zijn in mijn leven in Ghana:

 • Voel ik waar jij bent op jouw levenspad
 • Zie en spiegel ik jouw potentieel
 • Ontdek je wie jij in wezen bent, onder de persoon die het leven van jou gemaakt heeft/voor jou ingevuld heeft
 • Open ik je daar waar je (eventueel) blokkades hebt die je groei belemmeren
 • Zet ik je opnieuw in je innerlijke creatiekracht
 • Breng ik je in verbinding met de wijsheid van je hart en ziel
 • Ontdek je jouw unieke pad dat leidt tot de realisatie van datgene waar jij werkelijk, en diep van binnen, naar verlangt

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG
Het programma is bewust niet van ochtend tot avond voor je uitgewerkt. Er is veel ruimte om te laten ontstaan wat te ontstaan heeft. In jou, tussen ons en in de interactie met het leven in Ghana. 

In de loop der jaren heb ik met vallen en opstaan geleerd om resultaten te bereiken in “de kracht van de African flow”. Dit is een totale tegenhanger van “het vooruit geplande en overactieve leven in Nederland”. Juist “in de ruimte van het niet weten” komen de mooiste ervaringen en mensen op je pad met de meest krachtige resultaten voor jou.

Ieder mens is anders en elk lichaam reageert anders op een reis en op omstandigheden. In de rush van het leven vergeten we vaak echt contact te maken met ons lichaam; het vehikel dat ons elke dag weer draagt in datgene dat we voor ogen hebben. We onderzoeken wat jouw lichaam nodig heeft op dit moment in Ghana. Op deze wijze vergroten we jouw lichaamsbewustzijn en het contact met je gevoel en emoties.

Dag 1 Reis Europa – Accra met overnachting in Accra
Dag 2 Aankomst in Tamale, het leven en de cultuur snuiven
Dag 3 Reis naar Wa, Upper-West
Dag 4 Een dag op reis in de wereld van Talent Mwintombo, opgeluisterd door verhalen uit verleden en heden, gedichten en muziek. Een impressie van Mwintombo vind je hier.
Dag 5 We maken kennis met Literati Creations, gericht op ‘talent acitivation and potential realisation through the use of African Creative Arts’
Dag 6 Reis Wa – Karimenga
Dag 7 Ervaren dorpsleven en Organic Farm onder leiding van Talent Ibrahim. Connectie met jezelf en natuur. Een impressie van Ibrahim vind je hier.
Dag 8 Ervaren dorpsleven en Organic Farm onder leiding van Talent Ibrahim. Connectie met jezelf en natuur.
Dag 9 Reis Karimenga – Tamale met vlucht naar Accra in de middag
Dag 10 Verblijf in Accra met vlucht in de avond

*De 8-daagse reis gaat niet naar Wa. 
*Desgewenst kun je je verblijf combineren met een rondreis door andere delen van Ghana. Ik kan je in contact brengen met lokale reisagenten die je hiermee kunnen helpen.

De eerste dagen
Dag 1: Reis en Aankomst in Accra
Je komt in de avond aan. Voor de eerste nacht wacht je een gemoedelijke en persoonlijke accommodatie voor je, gerund door het Jamaicaans-Engelse echtpaar Brandon en Sonia. Hun guesthouse ligt op ongeveer 50 minuten rijden van het vliegveld. Uitgaande dat je het hier naar je zin hebt, kom verblijf je hier ook de laatste dag/nacht weer.

Dag 2: Ochtend – Naar het Noorden
In de ochtend vertrek weer naar het vliegveld voor je vlucht naar Tamale.

Dag 2: Middag – Aankomst en settelen Tamale
Ik sta je op te wachten in Tamale en vanaf dat moment mag je het lekker over je heen laten komen….

Mijn werkwijze:

 • Jij staat centraal en geeft input voor de wijze waarop ik met jou mee reis. Ik werk met wat er is en wat zich aan dient.
 • Ik heb een holistische aanpak, wat betekent dat ik gelijktijdig werk op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.
 • Ik raak je waar jij op dat moment bent in jouw leven en dat is altijd leidend in hoe ik vervolgens met je werk en welk resultaat bereikt wordt.
 • De verbinding die ik met je maak is blijvend en zal jouw innerlijke groei versnellen wanneer je mij actief volgt.
 • Bovengenoemde is een indicatie van wat ik doe/ kan gebeuren, maar is natuurlijk geen garantie. Het hangt ook af van wat jij wenst, wat je ervaart gedurende de reis en wat ik bij je waarneem.


HET TRAJECT

1. Intake gesprek:
Omdat we een intensieve reis gaan maken samen en ik wil garanderen dat jij in mij de juiste begeleider kiest, hebben we een online intake gesprek. Hierin voelen en ontdekken we samen of we de juiste match zijn voor elkaar en of je werkelijk klaar bent voor een shift in je leven.

Na boeking ontvang je praktische informatie die je helpt je reis voor te bereiden.

2. Kick-off:
Ongeveer 2 weken voor je reis naar Ghana, heb ik graag een kick-off contact moment. Ik verbind me dan met jou en de informatie die ik ontvang, gebruik ik om het definitieve programma samen te stellen. We kijken onder andere naar waar je op dat moment hebt, wat je zou willen dat de reis je brengt, wat je wilt ontwikkelen in jezelf en wat verder ter tafel komt.

3. Reis in Ghana

4. Integratie in Nederland
Wat deze reis krachtig maakt is dat er veel gebeurt in jou in een korte tijd. De uitdaging voor jou is vervolgens om je ervaringen en inzichten ook werkelijk door te vertalen in je leven in Nederland. Dit is het proces van weten naar toepassen en is een fase op zichzelf. Je ontvangt een handleiding van mij bij vertrek uit Ghana, maar het is aan jou om de shift volledig te integreren in je leven. Een stimulans en energie boost van mij helpt daar zeker bij.

Vier weken na terugkeer in Nederland hebben we een contact moment om te ‘checken’  hoe het je vergaat. Centraal staan de vragen: Wat heb je al kunnen veranderen en hoe? Welke uitdagingen kom je tegen en waarom?

KOSTEN

 • 8-daagse reis individueel: € 1.995,- voor de 6 dagen in het Noorden: periode november 2019 – maart 2020
 • 10-daagse reis individueel: € 2.195,- voor de 8 dagen in het Noorden: periode november 2019 – maart 2020
 • 8-daagse reis in groep: € 1.295,- p.p. max. 8 personen: 2 – 9 oktober 2020

Dit bedrag is inclusief:

 • Ondersteuning vooraf in het regelen van de reis, continue reisbegeleiding en persoonlijke begeleiding in Ghana en alle reis- en verblijfkosten gedurende de dagen in het Noorden van Ghana.
 • Intake, kick-off sessie en re-boost bij terugkeer in Nederland

Dit bedrag is exclusief:
Vliegticket, visa, inentingen, hotel bij aankomst/vertrek in Accra, ophaalservice/taxi in Accra, reis Zuid-Noord Ghana per vliegtuig.

Betaling is mogelijk in twee termijnen: 50% per direct en 50% maximaal 4 weken voor vertrek. Zodra je eerste betaling binnen is, is de reis definitief en worden de accommodaties geboekt.  

IK HEB INTERESSE! 
Connect via deze link. Verstuur een bericht o.v.v. Retreat en Carole neemt binnen 48 uur contact met je op.


Testimonials

Carole heeft een heel krachtige energie waarmee ze werkt terwijl ze jou er mee omarmt. Haar focus was volledig op mij. Ze creerde het vertrouwen en de veilige ruimte waarin ik alles kon laten gebeuren zoals ik in dat moment nodig had. Hierdoor was ik in staat om me volledig over te geven aan de reis. Ik zette mooie stappen in mijn leven terug in Nederland.

Mieke

Het contact met ‘haar’ mensen was in Ghana was heel bijzonder. Allemaal individuen met een eigen persoonlijkheid en helemaal zichzelf. Door de reis ben ik me vele malen bewuster geworden van mijn eigen gedrag. Ik durf me kwetsbaarder op te stellen. Ik kan situaties makkelijker los laten en mensen laten zijn zoals zij zijn. Het voelt als de start van een reis die begonnen is, maar die ik nog niet helemaal kan begrijpen.”

Annaliza

Het was een erg intense en indrukwekkende reis die ik had met Carole. Haar puurheid in elk moment gaf me een spiegel op de thema’s waar ik aan te werken had in mijzelf. Ik zal nooit de inspirerende ontmoetingen vergeten die ik had met de mensen die Carole al had geraakt met haar persoonlijkheid, aanwezigheid en vermogen levens op te lichten.”

Sandra

Reis mee naar ‘the Next level’ van het leven