Talents 4 Humanity

The promise is in our togetherness as authentic people. It is high time for Africa’s people – for people everywhere in the world – to make maximum use of our natural source of creation and creativity. To stand up for who we authentically are and connect our inner power in transforming the world” – Carole Donkers, founder Talents 4 Humanity in Ghana

Talents 4 Humanity een eigen website die onze dienstverlening en talenten in Afrika presenteert en onze co-creaties en resultaten zichtbaar maakt: www.talents4humanity.net.

20190122_163544_0001

WAT IS TALENTS 4 HUMANITY?
Talents 4 Humanity is de naam van de organisatie die ik heb opgericht in Ghana. Het ontstond vanuit mijn wens om in Ghana te leven en tegelijkertijd zo veel mogelijk mensen in de wereld te faciliteren in het door hun gewenste leven.

IMG-20171011-WA0008

De woorden Talents 4 Humanity staan voor mijn visie op ontwikkeling in algemeenheid en gerelateerd aan Afrika. Sinds ik als 12-jarige het boek ‘Roots’ las – het verhaal van de slaaf Kunta Kinte – geloof ik in de kracht en het potentieel van Afrika en haar mensen (lees ook de pagina In Ghana of bekijk de video Carole’s Perspective hier onder).

Elk mens heeft unieke, innerlijke capaciteiten en is daarmee een talent. Zodra een talent zich optimaal kan ontwikkelen en leert om te gaan met elke situatie in het leven (ondernemerschap), zal het automatisch positief bijdragen aan de maatschappij. Het collectief van al deze talenten beinvloedt de toekomst van de mensheid als geheel.

In de basis hebben we allemaal – in potentie – de mogelijkheid om leiding te nemen over ons eigen leven, in verandering en in het realiseren wat we voor ogen hebben. Wat we meestal niet leren, omdat we dat niet mee krijgen op school en in de maatschappij is:

  • hoe dit potentieel in onszelf aan te boren
  • toe te passen in ons dagelijkse leven en
  • om te zetten in succesvolle initiatieven in de nieuwe wereld

In dit filmpje verwoord ik een deel van mijn verhaal, ervaringen en visie aan studenten in Noord-Ghana:

 

De organisatie Talents 4 Humanity in Ghana heeft als missie: ‘to optimalise the potential of experience education and co-creative learning’. Dit doen we door het aanbieden van krachtige, high-quality en praktijkgerichte Life Transformation Experiences. Hiervoor vragen we een minimale vergoeding, inclusief begeleiding bij een spaarplan als er geen financiele middelen beschikbaar zijn.

In algemeenheid betekent dit dat ik mensen help om:

  • In contact te komen met hun natuurlijke talent en levensmissie
  • Hun zelfvertrouwen van binnen uit op te bouwen door hun innerlijke en creatieve potentieel aan te spreken
  • Zelfstandig het door hun gewenste leven te creeren op basis van talent en levensmissie

Uit de massa selecteer ik de geboren game changers. Met hen ga ik een stap verder in een co-creatief partnerschap. Samen werken we dan inside out en bottom up aan verandering in de samenleving.  Talents 4 Humanity ondersteunt de ontwikkeling van deze gepassioneerde mensen, pionierende ondernemers en potentiele leiders en hun initiatieven.

IMG_2494 (2)

Via een co-creatief traject on the job experimenteren, ontwikkelen en leren we samen. Gelijktijdig ontvangen de talenten mijn begeleiding in persoonlijke en bedrijfsmatige groei. De community verbindt ze met elkaar en met beschikbare netwerken, kansen en middelen met als doel hun inspanning te versnellen en succes te vergroten. Hoe meer succesvolle initiatieven, hoe meer werkgelegenheid en positieve impact op het welzijn voor alle mensen in Ghana.

Alles wat ik doe komt voort uit een jarenlange intensieve samenwerking met deze jonge, veelbelovende generatie. Een generatie die staat te popelen en alles in zich heeft om leiding te nemen en het Ghana te creeren dat zij voor ogen hebben.

Betalende klanten en sponsors uit Nederland dragen bij aan het realiseren van de gemeenschappelijke drijfveer die de geselecteerde talenten bindt: het toegankelijk, beschikbaar en mogelijk maken van activiteiten voor iedere jongere in Ghana, inclusief deskundige begeleiding.

Dit filmpje geeft inzage in een van mijn co-creaties met Talent Ibrahim Mustapha: een actiegericht seminar voor studenten.

 

Meer informatie?
Nadere toelichting op de volgende onderwerpen vind je via deze links:

Ga terug naar In Ghana of verder naar Bouw mee